SvFAQn 6.0

Moderatorer: Katarsis, Argos

Användarvisningsbild
DHettNeck
Svenska Mästaren i 40k 2012, 2013 & 2015
Inlägg: 11196
Blev medlem: 07 nov 2008, 07:21
Ort: Uppsala

Re: SvFAQn 6.0

Inlägg av DHettNeck »

RUNE skrev:
DHettNeck skrev:Håller med om att detta kan diskuteras. Men det är verkligen inte en rule change.
För Stormtalons har det blivit en rule change. Den skjuter "kortare" trots att man följer alla de definitioner som FAQ gruppen satt upp för flyers.
Dessutom är reglerna ändrade för turret mounted weapon (Assult cannon på Stormtalon), de kan inte skjuta enligt sin verkliga begränsning som reglerna säger utan är också begränsade till 8" regeln.
Hänger inte med vad du snackar om.

8" regeln är helt klart en rule change, men vad har den med night shields att göra?
Rikard "+1" Tröger
Uppsala - Atlantis

Sweden ETC Fantasy Team 2011-2012
Sweden ETC 40K Team 2013-2016
Swedish Champion Warhammer 40K 2012, 2013 & 2015

Användarvisningsbild
Katarsis
Site Admin
Inlägg: 5176
Blev medlem: 05 okt 2008, 21:11

Re: SvFAQn 6.0

Inlägg av Katarsis »

1.6.1 & 1.6.2 - som sagt så är GWs regler inte anpassade för turneringsspel och man behöver då förtydliga vad som skall gälla när det behöver skickas in lista till en turnering. Som påpekt så är 1.6.2 lite fel då den behöver anpassas för 6th-codexars val av psychic powers.

1.7.1 - Det kan du ha rätt i; alltid bra att vara så tydlig det bara går.

2.2 - GW motsäger sig själva på denna punkten (se lång tråd om det) så här vara det bara att göra en avvägning vad som var spelbarast.

2.3 - Fast, vadå "alla modeller"? Om jag köper en Space Marine-box med en Sergeant så har den boxen bara möjlighet att ge Sergeanten ett Power Sword. Däremot kan jag köpa en metall-Sergenat med Power Axe, måste jag då göra det? Det tycker inte jag låter rimligt. Definitionen av de modeller vi alla vet vilka vi talar om kan ändras till Unique models.

3.4 - Kan diskuteras (och har så även gjorts här). GW har faqat det till att om man flög i crusing speed så fastnar man på 36", det som sedan kan diskuteras är ju om man ens kan flyga i combat speed.

3.6 - Än en gång; lång tråd om detta. Flyerreglerna är i stort sett ospelbara som de är enligt GW och denna lösning har verkat vara både smidig att spela med och tillräckligt representativ.

3.7 & 3.8 - Det är din åsikt men den har inget stöd någonstans. Bakgrunden till denna ruling är observeringar gjorda på turneringar där den absoluta majoriteten verkar spela med dörrarna stängda.

4.3.1 - Lång tråd, åsikter varierar.

4.4.1 - Denna får du gärna komma med ett regelstöd för.

4.4.2 & 4.4.3 - Bra, då kan vi ta bort dem.
"vissa nördars nördighet är en bättre sorts nördighet än andra nördars nördighet"

Användarvisningsbild
RUNE
Inlägg: 698
Blev medlem: 21 maj 2012, 07:52

Re: SvFAQn 6.0

Inlägg av RUNE »

DHettNeck skrev:
RUNE skrev:
DHettNeck skrev:Håller med om att detta kan diskuteras. Men det är verkligen inte en rule change.
För Stormtalons har det blivit en rule change. Den skjuter "kortare" trots att man följer alla de definitioner som FAQ gruppen satt upp för flyers.
Dessutom är reglerna ändrade för turret mounted weapon (Assult cannon på Stormtalon), de kan inte skjuta enligt sin verkliga begränsning som reglerna säger utan är också begränsade till 8" regeln.
Hänger inte med vad du snackar om.

8" regeln är helt klart en rule change, men vad har den med night shields att göra?
Inget, läste fel på punkterna till reglerna.
Varje meddelande av innebörd, att forumet Svenska40k.se skall nedläggas, är falskt.
Om kriget kommer, 2019

Fenris
Inlägg: 535
Blev medlem: 05 dec 2008, 16:10
Ort: Växjö

Re: SvFAQn 6.0

Inlägg av Fenris »

4.4.1 Eldrads stav tillåter honom att använda en psychic power som han redan har använt, det är glasklart och inga inskränkningar har gjorts i det förrutom att han inte får vara i närstrid.
Han får dock inte använda Eldritch storm + mind war eller skjuta sin pistol i kombination med någon av dem, men har får dock använda Mind War eller Eldritch storm 2 ggr så länge han kan skjuta på samma mål, om han skulle döda sitt mål med den första magin, så kan han givetvis inte använda den igen, och han får naturligtvis inte skjuta på 2 olika mål. Läs om staven på sidan 51 i eldar codexxen.
Han kan även använda psychic shriek x2 eller puppet master x2 om han skulle köra på det spåret.
5000000000 legyek nem lehet baj, kakilt jó

Användarvisningsbild
DHettNeck
Svenska Mästaren i 40k 2012, 2013 & 2015
Inlägg: 11196
Blev medlem: 07 nov 2008, 07:21
Ort: Uppsala

Re: SvFAQn 6.0

Inlägg av DHettNeck »

Fenris skrev:4.4.1 Eldrads stav tillåter honom att använda en psychic power som han redan har använt, det är glasklart och inga inskränkningar har gjorts i det förrutom att han inte får vara i närstrid.
Han får dock inte använda Eldritch storm + mind war eller skjuta sin pistol i kombination med någon av dem, men har får dock använda Mind War eller Eldritch storm 2 ggr så länge han kan skjuta på samma mål, om han skulle döda sitt mål med den första magin, så kan han givetvis inte använda den igen, och han får naturligtvis inte skjuta på 2 olika mål. Läs om staven på sidan 51 i eldar codexxen.
Han kan även använda psychic shriek x2 eller puppet master x2 om han skulle köra på det spåret.
Du är helt ute och cyklar. Det står ingenstans att han får "kjuta" två gånger. Alltså kan han inte använda två krafter som båda räknas som att skjuta.
Rikard "+1" Tröger
Uppsala - Atlantis

Sweden ETC Fantasy Team 2011-2012
Sweden ETC 40K Team 2013-2016
Swedish Champion Warhammer 40K 2012, 2013 & 2015

Användarvisningsbild
LillePer
Inlägg: 6234
Blev medlem: 05 jul 2009, 16:50

SvFAQn 6.0

Inlägg av LillePer »

Jämför med ahrimans regel i förra codexen. Han fick trolla samma spell flera gånger så länge det inte var en shooting. Men han fick trolla flera olika shooting och det skrevs specifikt. (Dvs han kunde skjuta 3 spells.) Eldrad är inte monster och har ingen regel som gör att han får skjuta mer än en grej. Oavsett om han får upprepa en spell eller ej, så visst du kan väl teoretiskt sett upprepa testet för att få kasta mindwar 2 ggr. Men du får bara targeta någon 1 gång.

Användarvisningsbild
Zurken
Moderator
Inlägg: 3896
Blev medlem: 13 jan 2009, 23:41
Ort: Kungsbacka (typ gbg)

Re: SvFAQn 6.0

Inlägg av Zurken »

Att få använda samma power två gånger ger dig inte tillåtelse till att skjuta två gånger.

En regel säger att du bara får använda varje power en gång per turn, en annan regel säger att du bara får skjuta med ett vapen per turn. Eldrad ignorerar endast den första av de två.
Alexander Merinen

Mortarion
Inlägg: 2760
Blev medlem: 07 okt 2008, 16:25

Re: SvFAQn 6.0

Inlägg av Mortarion »

Halvar skrev:1.7.1 är väl den jag känner är en rules change däremot, om den nu faktiskt är en area terrain. då bör man inte ge cover när man skjuter ut enligt regelboken. men så länge alla vet från början så är jag nöjd igen.
Skogar har andra regler än annan Area terrain, se regelboken sidan 102.

Användarvisningsbild
DHettNeck
Svenska Mästaren i 40k 2012, 2013 & 2015
Inlägg: 11196
Blev medlem: 07 nov 2008, 07:21
Ort: Uppsala

Re: SvFAQn 6.0

Inlägg av DHettNeck »

DHettNeck skrev:
Katarsis skrev:@Excessus: Det diskuteras just nu hur det skall lösas med Heldrakens huvud och Doom Scythens vapen. Svar lär komma inom kort.

Och självklart kommer vi att ta bort de frågor som GW erratat/FAQat annorlunda (om de nu inte är väldigt korkade, vilket verkar ha hänt i Fantasy men 40k verkar vara fritt från dem ännu).
Hur går det med detta? Jag skulle vilja veta hur bra death rayen är innan man spikar listan till SM, så det börjar brinna lite i knutarna.
Tar upp detta igen.
Rikard "+1" Tröger
Uppsala - Atlantis

Sweden ETC Fantasy Team 2011-2012
Sweden ETC 40K Team 2013-2016
Swedish Champion Warhammer 40K 2012, 2013 & 2015

Användarvisningsbild
kombat
Inlägg: 1911
Blev medlem: 12 okt 2008, 01:39
Ort: Lund

Re: SvFAQn 6.0

Inlägg av kombat »

DHettNeck skrev:
DHettNeck skrev:
Katarsis skrev:@Excessus: Det diskuteras just nu hur det skall lösas med Heldrakens huvud och Doom Scythens vapen. Svar lär komma inom kort.

Och självklart kommer vi att ta bort de frågor som GW erratat/FAQat annorlunda (om de nu inte är väldigt korkade, vilket verkar ha hänt i Fantasy men 40k verkar vara fritt från dem ännu).
Hur går det med detta? Jag skulle vilja veta hur bra death rayen är innan man spikar listan till SM, så det börjar brinna lite i knutarna.
Tar upp detta igen.
kommer i nästa släpp det är diskuterat och Svfaq är överens.

Skriv svar